Založenie družstva  cez našu advokátsku kanceláriu využilo už mnoho klientov a celkovo sme zabezpečili založenie viac ako 1000 firiem. V referenciách klienti najviac oceňujú našu odbornosť, rýchlosť komunikácie a osobný prístup. Založením družstva cez nás získate komfort, vyhnete sa byrokracií a ušetríte 50% na súdnych poplatkoch ( 150€ ) a ďalších približne 90€ na súdnych a notárskych poplatkoch. Dokumenty vám pripravia na mieru naši advokáti, nie neosobné online formuláre. Ak aj vy hľadáte najlepší pomer odbornosti, profesionálnych služieb a ceny - ste na správnej adrese..

Cena za založenie družstva 697€ je konečná a je v nej zahrnuté

  • Príprava všetkých dokumentov potrebných pre založenie družstva 
  • Zaplatenie súdneho poplatku, ktorý je štandardne 300 €. Využitím našich služieb vďaka el. podpisu ušetríte 150 € na tomto poplatku. 
  • Prítomnosť notára v sídle našej kancelárie pri podpise dokumentov - nemusíte nikam chodiť.
  • Komunikácia so živnostenským úradom – konzultácia, ohlásenie a prevzatie osvedčenia o živnostenskom oprávnení resp. iného podnikateľského oprávnenia.
  • Ohlásenie živností cez elektronický podpis vďaka čomu pri založení družstva s 15 predmetmi podnikania ušetríte na poplatkoch 75 €.
  • Vypracovanie a podanie návrhu na zápis družstva do obchodného registra.
  • Prevzatie potvrdenia o vykonaní zápisu družstva a výpisu z obchodného registra.
  • Registrácia pre daň z príjmov právnických osôb.

Máte otázky k založeniu družstva ?

Radi ich zodpovieme na tel. čísle 0238 102 974 alebo prostredníctvom emailu: info@maronekpartners.sk

Výhody družstva

  • Vstupný kapitál iba 1250,- €.
  • V právnych vzťahoch s tretími osobami zodpovedá družstvo za porušenie svojich záväzkov celým svojím majetkom. Členovia družstva za záväzky družstva neručia.
  • Veľkou výhodou je anonymita vlastníctva. Majitelia družstva (jeho členovia) sa nezapisujú do obchodného registra. Na rozdiel od akciovej spoločnosti sa však nezapisujú do žiadnej štátnej evidencie. Napríklad akcionári akciovej spoločnosti by však mali byť vedení v centrálnom depozitári cenných papierov (aj keď prax je iná). V družstve vedie jeho predstavenstvo len zoznam členov družstva, ktoré sa neukladá do žiadneho registra, ani zbierky listín.
  • „Otvorenosť“ družstva – členstvo (rozumej majetkový podiel v družstve) možno prevádzať bez nutnosti dodržania právneho formalizmu. Členské práva a povinnosti môže člen previesť na iného člena družstva, pokiaľ to stanovy nevylučujú. Dohoda o prevode členských práv a povinností na inú osobu podlieha súhlasu predstavenstva. Prevod práv a povinností spojených s členstvom v bytovom družstve na základe dohody nepodlieha súhlasu predstavenstva. Netreba meniť spoločenskú zmluvu, ani stanovy. Netreba žiaden zápis v registroch. Zo dňa na deň môže byť osoba členom družstva, resp. môže z neho vystúpiť.

Nevýhody družstva

  • Nevýhodou je, že družstvo musí mať najmenej 5 členov, to však neplatí, ak sú jeho členmi aspoň dve právnické osoby.
  • Nevýhodou je taktiež „image“, predsudky z minulosti v ponímaní názvu družstva.

Prečo si založiť družstvo cez našu Advokátsku kanceláriu

  • Máme oprávnenie na zakladanie družstiev - nič neriskujete - ako advokátska kancelária máme samozrejme na poskytovanie právnych služieb licenciu. Neriskujete tak prípadné opletačky s políciou, ktoré hrozia klientom "subjektov z internetu", ktoré na poskytovanie právnych služieb za odmenu nemajú oprávnenie.
  • Získate čas a ušetríte si energiu - dodáte nám údaje ktoré potrebujeme, podpíšete dokumenty a viac sa o založenie družstva nestaráte. Všetko zabezpečíme za Vás.
  • Založíme vašu družstvo rýchlo a bez starostí - využijeme k tomu naše skúsenosti, ktoré sme získali vďaka založeniu viac ako 1000 spoločností. To nás radí medzi kancelárie s praxou a skúsenosťami v tejto oblasti.
  • Ušetríte viac ako 240€ na poplatkoch štátu - Náklady na založenie družstva cez nás alebo svojpomocne sú prakticky rovnaké. Odmena pre nás sú peniaze, ktoré vám vďaka elektronickému podpisu ušetríme na súdnych (150€), živnostenských a notárskych ( cca 90€) poplatkoch.
  • Osobné stretnutia a konzultácie v príjemnom prostredí - sídlime v Bratislave Ružinove, kde vás radi privítame v našich priestoroch.
  • Konzultácie a pomoc aj na diaľku - aj keď preferujeme osobné stretnutia vieme poskytnúť väčšinu služieb aj na diaľku s využitím moderných technológií. 
  • Nič neriskujete - sme poistení na 1 500 000€ - ako advokátska kancelária sme samozrejme poistení na škody spôsobené pri výkone povolania. Od roku 2010 sme však túto poistku ešte nemuseli využiť, čo tiež dokazuje precíznosť a kvalitu nami odvedenej práce.

Extra služby:

  • Spájame právo, ekonomiku a dane - Z praxe vieme, že pohľad právnika, účtovníka a daňového poradcu môže byť diametrálne odlišný. Spolupracujeme s účtovníkmi a daňovými poradcami aby sme pre vás - našich klientov navrhli riešenia, ktoré sú najlepšou kombináciou všetkých týchto pohľadov. 
  • Poradíme s výberom tej správne formy - Aj keď družstvo má mnoho výhod, nemusí byť pre váš podnikateľský zámer najvhodnejšia voľba. Radi poradíme a posúdime, prípadne vám odporučíme inú právnu formu. Máme skúsenosti so zakladaním všetkých právnych foriem od s.r.o, a.s., SE, k.s., v.o.s. či organizačných zložiek. Naša kancelária patrí k priekopníkom, nebojíme sa nových prístupov a založili sme historicky prvú j. s. a. na Slovensku. 

Postupnosť krokov:

  1. Po konzultácií, akceptácií cenovej ponuky a obdržaní podkladov (kto bude konateĺ, spoločník, ...) pripravíme zakladateľské dokumenty Vašej s.r.o.  
  2. Dokumenty podpíšete v sídle našej advokátskej kancelárie, kde zabezpečíme aj prítomnosť notára. Prípadne dokumenty podpíšete na „diaľku“ – ak Vám to bude viac vyhovovať. Po odovzdaní do našich rúk sa už o založenie spoločnosti viac nestaráte.
  3. Zabezpečíme zápis Vašej s.r.o. do Obchodného registra a jej registráciu na daňovom úrade pre DIČ.
  4. Odovzdáme Vám všetky dokumenty - osobne alebo poštou.
  5. V prípade Vášho záujmu Vám vieme pomôcť s registráciou ochrannej známky, prípravou zmluvnej dokumentácie, prípadne pomôcť inými právnymi radami

Postup pri zakladaní družstva

  1. Po konzultácií, akceptácií cenovej ponuky a obdržaní podkladov pripravíme zakladateľské dokumenty Vášho družstva
  2. Dokumenty podpíšete v sídle našej advokátskej kancelárie, kde zabezpečíme aj prítomnosť notára. Prípadne dokumenty podpíšete na „diaľku“ – ak Vám to bude viac vyhovovať. Po odovzdaní do našich rúk sa už o založenie družstva viac nestaráte.
  3. Zabezpečíme zápis Vášho družstva do Obchodného registra a registráciu na daňovom úrade pre DIČ.
  4. Odovzdáme Vám všetky dokumenty - osobne alebo poštou.
  5. V prípade Vášho záujmu Vám vieme poskytnúť ďalšie služby 
< >

Čo o nás hovoria naši klienti

všetky referencie


všetky referencie

Vybrané referencie

VŠETKY REFERENCIE

Marônek&Partners v médiách

  • Finweb
  • Plus 7 dní
  • TA3
  • Hospodárske noviny
  • Trend
  • RTVS
VŠETKY PUBLIKÁCIE

Mám záujem o založenie družstva

Odoslanie kontaktného formulára nie je objednávkou ale prejavením seriózneho záujmu o využitie našich služieb. Obratom Vás budeme kontaktovať a dohodneme sa na ďalšom postupe. Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Bližie informáci o spracovaní osobných údajov nájdete tu.